Benodigdheden: Voor 4 personen
500g gehakt van kip
60g geraspte parmezaan
160 paneermeel
2 teentjes knoflook, gehakt
1 ei
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte verse salie
3 eetlepels olie
Voor de Tomatensaus
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 kg grof gehakte tomaten of 1 kg tomatenpuree
2 laurierblaadjes
30g verse basilicum
1 theelepel grof gemalen zwarte peper
thijm
500g spaghetti
2 eetlepel fijngehakte verse oregano
Bereidingswijze:
Meng het gehakt van kip, Parmezaanse kaas, paneermeel, knoflook, ei, peper en kruiden goed door elkaar. Maak daar dan mee gehaktballetjes en plaats dit nu ongeveer 1 uur in koelkast. Zo worden deze iets vaster.
Verhit de olie in een ondiepe pan en bak de gehaktballetjes in partijen, schud regelmatig met de pan om deze te keren tot ze helemaal goudkleurig zijn. Laat deze dan uitlekken op wat keukenpapier.
Verhit de olie in grote koekenpan. Voeg ui en toe en laat 2 tot 3 minuten gebakken. Voeg dan de tomaten en laurierbladeren er bij, dek de pan af en breng aan de kook, wel niet vergeten van af en toe eens te roeren. Verlaag het vuur tot laag, gedeeltelijk dekken en bak 50 tot 60 minuten. Na deze tijd, voeg je de gehaktballetjes, basilicum en peper aan toe. Laat dit nu nog 10 tot 15 minuten sudder.
Gebruik deze tijd om de spaghetti al dente te koken. Giet deze dan af en doe terug in de en pot. Voeg een beetje saus bij de pasta en meng.
Serveer gehaktballetjes en pasta bestrooi met verse oregano en een beetje Parmezaanse kaas.
Groeten Christiaan