Benodigdheden: Voor 4 pers
2 sinaasappelen
1 teentje knoflook
6 eetlepels olie
1 1/2 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
1 1/2 kg spareribs
1 flesje Leffe Dubbel (30 cl)
35 gram boter
Bereidingswijze:
Pers de sinaasappel uit.Pel de knoflook en pers hem boven een grote schaal uit. Voeg het sinaasappelsap, de olie, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en roer alles door elkaar. Bestrijk er de spareribs hiermee en laat het vlees afgedekt in de koelkast zeker ± 4 uur marineren. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom aan. Voeg het bier toe en laat het vlees op matig vuur in ± 30 minuten gaar worden. Lekker met gepofte aardappelen en bleekselderijsalade.
Tip:
Je kan deze nadien altijd terug opwarmen op de BBQ en daar dan de saus bij serveren.
Zeer lekker met een Leffe Dubbel.