Spiesje van noordzeetong, scampi en Sint Jacobsoester

spiesje-van-noordzeetongBenodigdheden: voor 4 personen
4 schartongfilets
4 st jacobsoesters
4 gepelde scampi’s
75 gr gepelde garnalen
2 dl rieslingwijn
2 dl visbouillon
2 dl room 
1 gepelde tomaat in brunoise gesneden
2 eetlepels fijngesneden bieslook
1 prei in fijn julienne gesneden
1 kg aardappelen
1  dl karnemelk
75 gr boter

Bereidingswijze :
Snij de prei in een fijne julienne, frituur in een neutrale olie, bestrooi met zout en laat drogen op keukenpapier. Maak spiesjes : schartong, coquille en scampi. Kruid en bestrijk deze met licht gesmolten boter. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water, giet af en pureer met de karnemelk en de gebruinde boter, kruiden naar smaak en hou warm. Kook de wijn in tot ¼, voeg de bouillon toe en laat dan terug inkoken tot ongeveer de ½, giet er vervolgens de room bij en laat dit nu inkoken tot sausdikte, kruiden met peper en zout. Snij tomaat in brunoise, snij bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Plaats de brochettes voor 8 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C. Verdeel de warme puree op het bord met een cilinder. Voeg de garnalen toe aan de saus en nappeer het bord met de saus. Leg de spiesjes op de puree en versier met de gefrituurde prei. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten