Spinazielasagne

Benodigdheden: voor 4 personen
300 gram bladspinazie
200 gram tomatenblokjes
400 gram gehakt mager rundvlees
200 gram lasagnevellen
150 gram gemalen gruyèrekaas
1 eetlepel gehakte uien
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
peper en zout

Voor de bechamelsaus:
50 gram tarwebloem
50 gram boter
5dl halfvolle melk
gemalen muskaatnoot
peper en zout

Bereidingswijze:
Het rundvlees, de gehakte ui en de knoflook in een pan bakken. De tomatenpuree, de bladspinazie en de tomaten toevoegen en laten koken tot de vloeistof verdampt is. Geregeld omroeren. Kruiden met peper en zout. Een bechamelsaus bereiden: melk, boter en tarwebloem mengen en aan de kook brengen. Onder voortdurend roeren zachtjes laten doorkoken tot de saus dikt en een homogene en gladde massa bekomen wordt. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot. Een pastavel leggen en bedekken met de vulling. Herhalen tot de vulling opgewerkt is en eindigen met een laag bechamelsaus. Bestrooien met de gemalen kaas en de schotel in een op 200° voorverwarmde oven gedurende 30 minuten en dan gratineren.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten