Taatjespap met tongfilet

TaatjespapBenodigdheden: voor 4 personen tijd ongeveer 1,30 uur
1kg aardapelen
3 liter karnemelk of botermelk
4 gefileerde Noordzee tong
200 gram boter
2 eetlepels bloem
Peper, zout, muskaatnoot

Bereidingswijze:
Voeg de 2 eetlepels bloem en de kruiden bij de karnemelk. Verwarm deze en blijf roeren (zeer belangrijk) tot deze kookt. Kook de aardapelen en doe deze door een roerzeef. Voeg deze dan bij de gekookte karnemelk. Laat de 200 gram boter bruinen en voeg deze bij de pap.
Neem een anti aanbak pan met daar in de resterende boter laat deze bruinen en bak de tongfilet.

Opdienen:
Doe de taatjespap in een diep bord daar op te gebakken tongfilets en doe het bakvocht van deze er op.
eventueel kan men daarboven nog wat grijze Noordzee garnalen strooien.

tip:
indien iemand geen vis lust kan je deze ook vervangen met een spiegelei

Reactie achterlaten