Benodigdheden: voor 6 tot 8 personen
1 kg middelgrote aardappelen
1 stuk rauwe ganzenlever
1 eetlepel olijfolie
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze:
Was de aardappelen en borstel ze af met een stalen sponsje. Doe ze in een kookpot, vul die met water tot ze ruim onderstaan en kook gaar (controleer met de punt van een mes). Giet af, laat afkoelen en pel de aardappelen. Snij ze dan in dunne schijfjes. Leg ze op een grote schotel en bestrooi met zout en peper. Snij de ganzenlever in dunne schijfjes. Bestrooi met een klein beetje zout en met peper. Verwarm de oven voor op180°C. Vet met een kwastje een vorm in met olijfolie. Bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes. Leg dan een laag ganzenlever, daarna een laag aardappelen en ga zo door. Eindig met de aardappelen. Bestrijk met de olie en zet 20 tot 25 minuten in de oven. Haal de taart uit de vorm, leg op een warme schotel en dien op. Maak de tatin de dag voordien klaar en zet hem in de koelkast. Haal de vorm er op tijd uit om de tatin op temperatuur te brengen voor hij weer in de oven in gaat.
Groeten Christiaan