Benodigdheden: Voor 4 personen
500 gram uien
150 gram bakboter
40 gram bruine suiker
50 gram rozijnen
1 dl rundsbouillon
1/2 pompelmoes
4 eetlepels appelazijn
1 eetlepel port
1 kruidnagel
¼ koffielepel kaneel
1 eetlepel roze peperbessen
nootmuskaat
Bereidingswijze:
Reinig de uien en snij ze in schijfjes. Smelt een nootje bakboter en stoof de uien goudbruin. Bestrooi met de bruine suiker en roer goed. Pers het sap van de halve pompelmoes. Voeg de bouillon, het pompellmoessap, de azijn, de port, de rozijnen, de kruiden en de peperbessen aan toe. Laat 1 uurtje onder deksel sudderen. Roer regelmatig en check de hoeveelheid vocht. Als er te veel vocht is, laat dan even zonder deksel sudderen. Als er te weinig vocht is voeg dan een beetje water toe. Laat de uienconfituur afkoelen en serveer met een heerlijk stukje wild, pastei of gebakken vlees.
Groeten Christiaan