Uientaart met Appenzeller en Emmentaler

Benodigdheden: Voor 4 pers
1 rol bladerdeeg
100 gram geraspte Emmentaler
50 gram geraspte Appenzeller
150 gram gekookte ham, in blokjes
50 gram boter
2 eieren, losgeklopt
1 eetlepel zure room
2 eetlepels room
1 teentje knoflook, fijngehakt
nootmuskaat
peper en zout

Afwerking:
50 gram Grison vlees
platte peterselie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de taartvorm met bakpapier en het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet apart. Verwarm de boter en de olijfolie in een bakpan. Fruit hierin de uien totdat ze glazig zijn. Zet apart. Meng in een kom de Emmentaler met de eieren, de zure room en de room tot een beslag. Kruid naar smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel de uien over de bodem van de taart. Giet het beslag over de uien. Bestrooi met de Appenzeller en de blokjes ham. Bak de taart gedurende 20 à 25 minuten in de oven. Werk af met het Grisonvlees en de platte peterselie.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten