Benodidheden: Voor 4 pers.
6 varkenskaakjes
5 dl kippenbouillon
1,5 knolselder
1 ui
1 wortel
1 preistengel
1 teentje look
peterselie
tijm en laurier
2 takjes platte peterselie,
salie
dragon
koriander
rozemarijn
2 teentjes look
mespunt foelie
mespunt gemalen gember
mespunt speculaaskruiden
50 gram gemberpuree
1 blik tomatenpuree
1 koffielepel jeneverbessen
peper en zout
Bereidingswijze:
Laat de varkenskaakjes twee uur in gezouten water weken. Spoel grondig onder stromend water. Zet de kaakjes op in kippenbouillon met knolselder, ui, wortel, prei, look, peterselie, tijm en laurier. Kook ze tot ze volledig gaar zijn op een zacht vuurtje. Zet een gewicht op de kaakjes zodat ze steeds onder blijven staan. Haal de gare kaakjes uit de bouillon en kuis ze op. Schuim de bouillon af en passeer door een puntzeef. Zet bouillon terug op. Kook in tot basis voor de saus. Voeg aan deze basissaus ui, wortel, prei en selder toe en telkens twee stengels platte peterselie, salie, dragon, koriander, rozemarijn en tijm. Voeg ook twee blaadjes laurier en twee tenen look toe alsook mespunt foelie, gemalen gember en speculaaskruiden. Voeg gemberpuree toe en ook blikje tomatenpuree, jeneverbessen en gemalen gember. Laat dit onder deksel een paar uur trekken in een oven op 140°(. Mix daarna en giet door een puntzeef. Kruiden met peper en zout. Serveer met tuinbonen.
Groeten Christiaan