Benodigdheden: Voor 4 personen
2 kg varkensribbetjes
2 kg uien
50 gram boter
1 liter kippenbouillon
1 liter Brigand
1 dl olie
1 dl azijn
2 sneden witbrood
peper en zout
Bereidingswijze:
Laat in een grote pan de olie en de boter heet worden en bak hierin de ribbetjes mooi bruin. Verwijder het vlees en bak in dezelfde pan de grofgesneden ui tot deze glazig is. Doe er de ribbetjes er terug bij en begiet met de azijn. voeg nu de kippen bouillon bij en vul aan met water tot de ribbetjes onder staan. Leg hierop de 2 sneden witbrood zonder korst. Plaats het deksel op de pan en laat dit ongeveer 3 uur sudderen tot de ribbetjes zacht worden. Voeg na 1uur 30 min. het bier toe. Verwijder de ribbetjes uit de pot waneer deze mals zijn en laat de saus verder inkoken. Dien op met frietjes.
Groeten Christiaan
Tip:
Dit gerecht komt het best tot zijn recht na een nachtje te hebben gestaan