Varkensribbetjes met honingmarinade

Benodigdheden: Voor 4 pers.
2 kilogram varkensribbetjes
1 gesnipperde ui
2 teentjes look
1 koffie lepel sambal oelek
5 eetlepels donker bruine suiker
4 eetlepels honing
4 eetlepels witte wijnazijn
5 eetlepels tomatenketchup
1 koffielepel kurkuma
2 koffielepels paprikapoeder
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Doe de varkensribbetjes in een diepe schaal en giet er de marinade over, dek of met folie en laat een nacht marineren in de koelkast. Verwarm de oven op 150 graden, de de ribbetjes in een vuurvaste schotel en laat deze ongeveer 30 minuten garen. Draai ze wel geregeld om en bestrijk ze met de marinade. Leg de ribbetjes op de gril gedurende 10 mintuten aan elke zijde. dien op met een gepofte aardappel en salade.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten