Visfond

VisfondBenodigdheden: voor 1 liter
300 gr visgraten en -koppen
2,5 l water
2 dl droge witte wijn
100 gr grof gesneden ui
100 gr grof gesneden bleekselderij
5 peterseliestaarten
een halve citroen
1 blaadje laurier
1 takje tijm
5 geplette peperbolletjes
boter

Bereidingswijze :
Een kookpot inwrijven met boter. De ui, selderij, peterseliestaarten, tijm en laurier even aanstoven en 2 à 3 minuten laten zweten. Visgraten en -koppen toevoegen, evenals de citroen en de geplette peperbolletjes. Opnieuw 2 minuten laten zweten. Met het water en de witte wijn overgieten. Op een hoog vuur in een pot zonder deksel laten inkoken tot slechts 1/3 van het vocht overblijft. Tijdens het koken de bouillon regelmatig afschuimen. Door een neteldoek gieten om te zeven.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten