Visgratine met champignons

Benodigdheden: Voor 4 pers.
600 gam visfilets
400 gram champignons
3 zilveruitjes
1 1/2 EL boter
1-2 dl witte wijn
boter voor de vorm
1 koffielepel oregano
zout en peper
1 dl room
2 eierdooiers
20 gram Gruyère
20 gram botervlokken

Bereidingswijze:
Champignons schoonmaken en in schijfjes snijden. De zilveruitjes fijn hakken. Allebei in boter aanbakken: ongeveer. 5 minuten. De witte wijn erbij gieten en een beetje laten indikken door dit nog wat verder te laten koken. De bakvorm met boter insmeren en er helft van de champignons gemengd met de kruiden en over de bodem van de vorm verdelen. De visfilets met zout en peper bestrooien en dan erop leggen, daarna de andere champignons erover heen doen. plaats dit nu in gedurende ongeveer 20 minuten in een oven van 160 graden. Roer een eierdooier door de room. Het vocht, dat zich bij het gaarkoken vormt, moet men afgieten in het ei-room-mengsel. Dit vocht kruidt men met zout en peper, en giet men dan over de visfilets, strooi er kaas en een paar boterschilvers over. Nu nog ongeveer 10 minuten bij hoge temperatuur (180°C) bakken. Het gerecht mag echter niet bruin worden, eventueel moet men het met aluminiumfolie afdekken. Wij serveren daarbij “Gschwellte” dit zijn gekookt in de de schil , maar in de keuken gepeld, of droge rijst, fijne deegwaren, waar u maar zin in heeft.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten