Visrolletjes met asperges

visrolletjes-met-aspergesBenodigdheden: voor 4 personen
8 zeetongfilets
750 gram groene asperges
6 sjalotten
3 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels honing
1 koffielepel olie
4 koffielepels pesto
5 takjes tijm
peper en zout

Bereidingswijze:
Schil de asperges en snij deze schuin in stukken van ongeveer 4 cm lang. Pel de sjalotten en snij deze in halve maantjes. Spoel de groenten af en doe deze in een kookpan, voeg daar bij 1 eetlepel honing en de wijnazijn voeg een klein beetje water bij en breng aan de kook, plaats dan het deksel op de kom en laat dit gedurende 15 minuten op een zacht vuur verder garen. Kruid de visfilet met peper en zout, en bestrijk ze met de pesto. Doe de blaadjes van de tijm en strooi deze erover. Rol nu de visfilets op en steek deze vast met een prikker. Doe de olie op een inzetvergiet, doe er de visrolletjes in en plaats dit op de reeds gare groeten, plaats het deksel er op en laat nog 5 minuten verder garen. Breng voor het opdienen de groeten op smaak met peper, zout en de rest van de honing. Schik de groeten op een dienblad plaats er de visrolletjes op en dien op. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten