Benodigdheden:
1 liter melk
250 gram dessertrijst
50 gr boter
125 gram suiker
2 pakjes vanillesuiker
50 gr vanillepuddingpoeder
een mespuntje zout
donkerbruine suiker
Bereidingswijze:
Zet de rijst in koud water op en laat hem 1 minuut koken. Spoel hem onder koud stromend water af en laat uitlekken. Smelt de boter en roer de rijst erdoor. Voeg er na ongeveer 5 minuten de melk bij en laat dit gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje gaar koken. Roer regelmatig met een houten lepel om aanbranden te vermijden. Voeg er op het einde van de kooktijd de suiker en bijin. Blijf met een houten lepel roeren. Bind de nog vloeibare rijstpap met de vanillepuddingpoeder die je eerst met wat melk aan maakt en giet dit al roerend bij de rijst. Roer koud, eventueel in een ijsbad. Stort de hemelse spijs uit op bordjes en serveer met bruine suiker.
Groeten Christiaan