Vlaamse hutsepot

Benodigdheden: voor 4pers
4 grote wortelen
1 groene selder
1 savooikool
1 grote ajuin
2 rapen (kan men eventueel weglaten)
300 gr spruitjes
1/2 kg aardappelen
1 laurierblad, 1 takje tijm, peper en zout
50 gr bakboter
Varkensvlees bijvoorbeeld worst zeker geen rundvlees.

 

Werkwijze:
Reinig de wortelen, selder, spruitjes, selderij, rapen en savooikool.
Snij de wortelen, selder en ajuin in stukjes.
Laat in een grote pot de bakboter smelten tot deze mooi bruin is.
Doe dan de ajuin er in en laat deze glaceren en voeg dan daarna de groenten en de kruiden toe, overgieten met water afdekken en 45 minuten laten stoven.
Schil de aardappelen en voeg deze een 1/2 uur voor etenstijd bij de hutsepot.
Bruin het vlees in de bakboter, en leg deze op de aardappelen en giet het bakvocht erover.
Dek terug af en laat op een stil vuur verder garen.
Dien op in een grote schotel en leg er het varkensvlees bovenop

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten