Vlaamse quiche

vlaamse-quicheBenodigdheden: voor 4 personen
1 kruimeldeeg
6 stukken prei (enkel ’t witte deel)
150 gram gerookte hesp
3 eieren
2 eigelen
25 cl verse room
15 cl blond bier
50 gr boter
1 takje tijm
nootmuskaat
peper en zout

Bereiding:
Beboter de taartvorm. Leg de kruimeldeeg over de taartvorm en druk zachtjes het deeg in de vorm aan, zorg dat het deeg niet scheurt. Maak de randen gelijk. Bestrijk het deeg met eigeel en doorprik de bodem op enkele plaatsen met een vork. Bak de taartvorm in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 8-10 minuten.

Bereiding van de vulling:
Spoel de prei en snij ze fijn. Laat de boter smelten op een gemiddeld vuur en laat de prei erin stoven gedurende 6 à 7 minuten. Giet er het bier bij en kruid met tijm, peper en zout. Laten sudderen tot al het vocht is verdampt. Klop de eieren met room goed los, voeg er nootmuskaat aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Bereiding van de quiche:
Schik de prei-bereiding in de voorgebakken taartvorm. Snij de hesp in reepjes en leg ze over de prei. Giet er de ei-room over tot op 1/3 van de boord en zet in de oven gedurende 20 à 25 minuten op 180°. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Tip:
Eventueel kan je ook wat gemalen kaas bijvoegen  (met vlaskaas is dit zeer lekker)

Reactie achterlaten