Benodigheden: voor 4 personen
1 kg gemengd gehakt
75 gr bakboter
4 eieren
1 grote ui
4 wortels
1 grote blik gepelde tomaten
bloem
Provençaalse kruiden, laurier, peper en zout
Bereidingswijze:
kook de eieren hard en verwijder de schaal en maak deze droog, rol nu het gehakt rond het ei en haal het daarna door de bloem, kook daarna de “vogelnestje” gedurende 15 min. in water, haal deze dan uit het kookvocht (dit nog niet wegdoen) en rol ze opnieuw door de bloem. Neem een kom en verwarm de boter, stoof daarin een ui en de wortels. Doe dan de vogelnestjes er bij en laat deze bruinen, doe er dan een kopje van het kookvocht bij. Kruiden met peper, zout en laurier. Voeg nu de Provençaalse kruiden en de tomaten toe en laat dit dan gedurende een 15 min op een zacht vuurtje verder sudderen. Smakelijk
Tip:
Plaats de hard gekookte eieren eerst in koud water dan pellen ze gemakkelijker.
Als je je handen nat maakt blijft het gehakt niet zo aan de handen kleven.
Indien de saus iets te dik is kan men deze altijd nog verder bijwerken met het kookvocht.
Groeten Christiaan
Beste Christiaan,
Dit is de beste manier om vogelnestjes te maken. Heb reeds verschillende recepten geprobeert en het recept van U staat bovenaan. Echt lekker en perfect.
ps.ga ze morgen nog eens maken, de kinderen zien er wéér naar uit, echt wel…..
groetjes, en bedankt