Vol au vent

Ingrediënten: voor 4 pers
1 kip, 250gr gehakt, 1 liter water
1 soeplepel kippenbouillonpoeder of 1 blokje kippenbouillon
1 prei, 1 stengel selder
1 ui, peper en zout
1 citroen, bloem, champignons, peterselie
4 Bladerdeeg koekjes

Voor de saus:
75gr boter
75gr bloem
1/4 liter melk
3/4 liter kookvocht
2 dooiers
2dl melk

Bereidingswijze:
Doe 1 liter water in een grote kom. Leg hierin de kip in z’n geheel. Doe er de prei, selder en ui in zijn geheel in. Voeg de kippenbouillon bij en kruid goed met peper en zout. En laat 45 minuten doorkoken
Rol met het gehakt balletjes ter grootte van een knikker (zorg dat ze allemaal even groot zijn) en rol ze door de bloem. Haal na 45 minuten de kip en de groenten uit het kookvocht (kookvocht niet weggieten, maar drie kwart liter in een ander pannetje gieten) Kook de balletjes in het resterende kookvocht geduren 10 minuten Ontbeen de kip en snij deze in middelgrote stukken.
Doe 150 gr blanke roux in een kom. Doe er de melk en het kookvocht bij en roer goed met een garde. Doe het sap van een halve citroen bij de roux Doe er de kip, de schijfjes rauwe champignons en de balletjes bij.Klop in een aparte kom 2 eierdooiers en 2dl melk losjes door elkaar juist voor het opdienen meng je dit door de rest van mengsel. Plaats de koekjes gedurende ongeveer 5 min in een voorverwarmde oven aan 100° (ook eventueel de borden)
Doe daar dan de klaargemaakte vol au vent en dien op.

Groeten Christiaan

Eén antwoord op “Vol au vent”

  1. Angelanovember 15, 2009 om 1:35 pm

    De kip staat niet geheel onder water en is dus niet gaar na 1 u kooktijd. Ik had ook per ongeluk de balletjes gekookt in het gedeelte van de bouillon die ik nog moest gebruiken voor de saus. De kip dan een paar minuten in de microgolf gestoken, en op den duur nog wat verder gekookt in de bouillon en wat water toegevoegd.
    Toch was de vol au vent zeer lekker !

Reacties zijn gesloten.