Vruchtendroom

Benodigdheden: Voor 4 personen
700 gram vers fruit
bv. ananas, appel, aardbeien, verse bessen of papaja
1 l water
6 eierdooiers
50 gram poedersuiker
50 ml marsala
200 ml witte wijn

Bereidingswijze:
Snijd het fruit in kleine stukjes en verdeel het in de nagerechtglazen. Giet het water in een kookpot en warm het op. Het water mag alleen dampen, niet koken. Doe de eierdooiers met de suiker,de marsala en witte wijn in een kleinere kookpot en plaats deze op de kookpot met het warme water. Klop vink op onder voortdurend roeren gedurende ca. 4 minuten. Zet op een lager vuur en klop nog 10 minuten verder. De sabayon is klaar wanneer alles licht schuimend is en er geen vloeistof in de saus meer is. Giet de sabayon over het fruit en werk eventueel af met een blaadje munt.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten