Wintersalade

Benodigdheden: Voor 4 pers

250 gram quinoa
2 theelepels gedroogde oregano
40 gram zonnebloemzaden geroosterd
1/2 kleine rode ui. in fijne schijfjes gesneden
2 stengels fijngehakt bleekselderij
2 grote sinaasappels
2 bosjes waterkers
2 eetlepels olijfolie
2 middelgrote avocado’s geschild,
de pit verwijderd en in blokjes van 2 cm gesneden

Bereidingswijze:
Doe de quinoa en oregano in een antiaanbakpan en giet er 500 mI kokend water bij. Breng aan de kook en zet daarna direct het vuur laag. Verwarm ondertussen de gril! voor en strooi de zonnebloemzaden in een griltpan. Rooster voorzichtig de zaden tot ze goudbruin worden. Let op dat ze niet verbranden. Zet apart. Zet, als al het water door de quinoa is opgenomen (na 15~20 minuten), het vuur uit en laat de quinoa in de pan afkoelen. Doe de stukjes avocado in een sla kom met de rode ui en bleekselderij. Schil de sinaasappels, verdeel ze in partjes, vang het sap op in een andere kom en doe de sinaasappelpartjes bij het avocadomengsel. Gooi de grote stelen van de waterkers weg maar bewaar enkel de blaadjes. Doe de blaadjes en kleine steeltje er bij en de andere verse ingrediënten. Voeg de olijfolie aan het reeds bewaarde sinaasappelsap toe en klop tot een dressing. Sprenkel dit over de salade-ingrediënten. Strooi er nu de zonnebloemzaden erover en schep dit alles goed om. Roer nu door de quinoa om de korrels goed los te maken en meng het dan door de salade. Verdeel dit over de vier borden.
Groeten Christiaan

Tip:
Op zichzelf is deze salade een prima maaltijd, maar hij doet het ook fantastisch bij gegrilde vis, vooral makreel. Je kunt hem ook serveren met zachte geitenkaas met peperkorrels.

Reactie achterlaten