Witloofsoep met sint-jakobsnootjes

Witloofsoep met sint-jakobsnootjesBenodigdheden: voor 4 personen
1 kg witloof
kervelsnippers
2 l kippenbouillon
2 eetlepels bloem
1 koffielepel poedersuiker
8 sint-jakobsnootjes
sap van 1 citroen
100 g boter
peper en zout
muskaatnoot

Bereidingswijze:
Maak het witloof schoon en snipper het fijn. Bestuif met bloem en suiker en fruit het een paar minuten aan in een klont boter. Houd wat witloofsnippers apart voor de garnering. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Overgiet met kippenbouillon. Laat 10 minuten doorkoken tot het witloof gaar is en de soep lichtjes gebonden. Pureer met de staafmixer. Snijd de zorgvuldig gespoelde sint-jakobsnootjes horizontaal middendoor en bak ze in een paar minuten mooi gaar en goudbruin in de boter. Kruid met peper en zout en bedruip met citroensap. Voeg bij de soep en garneer met witloofsnippers en kervel.
Groeten Christiaan

Tip:
Vervang de sint-jakobsnootjes eventueel door garnalen, krabbenvlees of stukjes kreeft voor feestelijke gelegenheden.
Ook kun je wat (zure) room door de soep roeren voor het serveren.

Reactie achterlaten