Voor het kruimeldeeg:
300 gram patisseriebloem
200 gram boter
1 eetllepel fijne suiker
1 ei
zout
Voor de vulling:
500 gram bittere chcocolade
120 gram zachte boter
250 ml slagroom
75 ml melk
2 eetlepel fijne suiker
Bereidingswijze:
Vermeng de bloem, de suiker en een snuifje zout. Leg er de ijskoude boter, in blokjes, bij. Kneed tot een kruimelig deeg. Verpak in plasticfolie en leg dit geduurdende 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg dun uit. Leg het in de lichtjes ingevette taartvorm. Druk de randen goed aan en snij overtollig deeg weg door met de deegrol over de taartrand te rollen. Beleg het deeg met bakpapier en bakbonen. Zet de deegbodem 25 minuten in de oven. Verwijder bakpapier en bakbonen. Laat het deeg afkoelen in de vorm. Hak de chocolade grof. Breng de room en de melk aan de kook. Strooi er de suiker en de chocolade bij. Roer tot de chocolade gesmolten is. Laat 2 minuten afkoelen. Voeg er de boter aan toe en roer tot de chocolademassa glad en glanzend is. Schep de chocoladecrème op de deegbodem. Strijk glad met een spatel. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Werk af met cacaopoeder en teken met chocoladesaus hartjes op de taart.
Groeten Christiaan