Zeeduivel op West-Vlaamse wijze

Benodigdheden: voor 4 personen
700 gram zeeduivel
100 gram gerookt spek, in blokjes
100 gram gerookte zalm, in schijfjes
3 sjalotten, fijngehakt
6 tomaten, gepeld en kleingesneden
1 koffielepel kerrie
2 eetlepels olijfolie
¼ l room
1 bundeltje bieslook, kleingesneden
1 bundeltje peterselie, fijngehakt
1 scheutje sherry
sap van 1 citroen
cayennepeper, gemalen
peper en zout

Bereidingswijze:
Doe de olie in een kookpot en braad het gerookt spek en de uien,verminder het vuur en voeg de tomaten erbij. Omwikkelen de vis met de zalmschijfjes, en leg deze op de tomaten Giet er het citroensap over. Zet het deksel op de kookpot en laat op een zacht vuur nog 20 minuten garen. Neem de vis uit de Kookpot, en schik deze op een serveerschaal, afdekken met keuken folie en warm houden. De kruiden, room en sherry aan het visnat toevoegen, even laten koken tot je een mooie saus hebt. Dan het bieslook en de peterselie in de saus roeren en over de vis gieten.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten