Zuurkool of choucroute

Benodigdheden: voor 4 personen
4 dikke sneden vers spek (dus niet gezouten of gerookt)
12 frankfurtworsten
1 kg zuurkool
1 glas droge witte wijn
5 cl jenever
1 ui
boter
laurier, tijm,
15 jeneverbessen
15 peperbolletjes
4 kruidnagels

Bereidingswijze:
Spoel de zuurkool goed en wring hem uit. Maak van de laurier, tijm, jeneverbessen, peperbolletjes en kruidnagels een kruidentuiltje, zodat de kruiden wel hun smaak afgeven, maar niet onder de zuurkool vermengd raken. Je kan bijvoorbeeld een tuiltje maken van nylon. Snipper de ui en stoof hem in de boter. Voeg de zuurkool toe aan de ui, giet er de wijn en de jenever over en doe er het kruidentuiltje bij. Plaats de zuurkool een uur in de oven aan een lage temperatuur (150°C). Doe de frankfurtworsten bij de zuurkool en, schik de 4 sneden spek naast elkaar op de zuurkool en plaats alles terug een kwartiertje in een oven van 200°C. Verwijder nu het kruidentuiltje schik het vlees boven op de zuurkool en dien op met aardappelpuree. Smakelijk.

Tip:
Je kan de verse zuurkool indien je wenst vervangen door een doosje is even goed gemakkelijker en vlugger klaar.

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten