Zwitserse Kaasfondue (Klassiek)

Benodigdheden: voor 4 pers
een teentje knoflook
2 eetlepels bloem
800 gram Gruyère (geraspt of in schilfers)
3,5 dl droge witte wijn
geraspte muskaatnoot
Peper van de molen
stukjes brood

Bereidingswijze:
Plet het knoflook en vrijf daar mee de fonduepan in. Rasp de kaas fijn en voeg je samen met de bloem toe. Warm de witte droge wijn op in de kookpan. Om de kaas in de wijn te doen smelten, roer je door voortdurende een achtvorm te maken met een houten spatel, anders zal de kaas aaneenklonteren. Aan het mengsel voeg je daarna de peper en de muskaatnoot toe. Het witte brood snij je het liefst in blokjes waar nog een stukje korst vastzit. Dippen in de fonduepan en smullen maar!

Tip:
Geen zout toevoegen daar de kaas reeds gezouten is.

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten